EXAMINE THIS REPORT ON öğRENCI KOçLARı

Examine This Report on öğrenci koçları

Examine This Report on öğrenci koçları

Blog Article

Öğrencinin İsteklerine Saygı Duymak: Eğitim koçu öğrenciden kendisinin ve ailesinin neler beklediğini ve istediğini bilerek hareket eder. Ancak burada öğrencinin kendinden ne beklediği ya da ne yapmak istediği en önemlisidir.

Bir öğrenci özgüven problemi yaşıyorsa, adaptasyon sorunu varsa veya uyum süreci zorlu geçiyorsa öğrenci koçları burada devreye girer. Genellikle öğrencilere sosyalleşebilecekleri ortamlar yaratılması için tavsiyede bulunulur. Örneğin, öğrenci kulüpleri, dernekler, spor faaliyetleri veya bir müzik dalıyla ilgilenmek öğrencinin hem özgüven problemini ortadan kaldırma sürecini sağlıklı bir şekilde ilerletecek hem de öğrencinin yeni girdiği çevreyle olan iletişimini kuvvetlendirecektir. Ayrıca bu durum dolaylı yoldan da olsa get more info derslerindeki başarıyı arttıracaktır.

Danışan tarafından iyi bilinmeyen koçlukta da beklentiler farklı olduğu için öğrenci hayal kırıklığı yaşayabilir. Kısa zamanda değişim beklenmesi de ortaya çıkan bir diğer sorundur. Ailenin ya da arkadaşın zoru ile gelindiği zaman da koçluktan verim alınamaz.

Sınav sürecinde sık sık kullandığımız ve dilimize pelesenk olan bir kavram var: ‘’SİSTEM’’

Zaman Yönetimi ve Organizasyon: Öğrencilerin zamanlarını etkili bir şekilde yönetmeleri için stratejiler geliştirirler. Ders çalışma planları oluşturarak öğrencilere zamanlarını etkili bir şekilde kullanma becerisi kazandırırlar.

Öğrenci koçluğunda soru-cevap süreci önemli bir rol oynar. Öğrenci koçu, öğrenciye 'Güçlü ve zayıf yönlerin neler?

Koçluk eğitimlerini tamamlayan kişiler bazı alanlarda hizmet verebilecek hale gelirler; kariyer ve gelecek planlamaları, zaman ve stres yönetimi, ebeveyn-çocuk arasındaki iletişim süreçleri ve öğrencilere yönelik eğitim ve sınav süreçleri örnek olarak gösterilebilir.

Diğer taraftan öğrenci koçları, kişiye benliğini tanıma imkânı sunar. Kişisel inanç ve değerlerin bilincinde olma yetisi kazandırır.

Genellikle, öğrencilerin sınav stresiyle başa çıkmaya çalıştıklarına şahit oluruz. Sınav esnasında heyecanlanma, “yapamam” veya “başaramam” korkusu, “ya bildiklerimi de unutursam” telaşı, “düşük not alırsam aileme ne diyeceğim” tedirginliği en sık karşılaşılan stres sorunlarından yalnızca birkaçıdır. Bu gibi faktörleri ortadan kaldırma konusunda öğrenci koçlarına ihtiyaç duyulur.

Her yaştan öğrencinin eğitim süreçlerine yönelik olarak gerçekleştirilebilen bu koçluk hizmeti, öğrencinin akademik faaliyetlerini düzenleme ve destekleme üzerine kuruludur.

Tüm bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak buna biz TAB Eğitim Kurumları olarak ne yapabiliriz diyerek cevap aradık.

Yapabileceğine inanır. Koşulsuz kabulü öğrenir. Hata yapmaktan korkmaz bir hale gelir. Hata yaptığında ya da başarısız olduğunda bunun dünyanın sonu olmadığı ve etrafındakilerin her ne olursa olsun onu sevmeye devam ettiği bilincine varır.

Öğrencinin kişisel özelliklerini, güçlü ve zayıfile yönlerini tanımalı; öğrenme yöntemleri ve hızını belirlemeli.

İletişim kurabilmemin önemini anlar. Kendini tanımay perhapsı ve yönetmeyi öğrenir. Zamanını daha iyi planladığı için sürekli ders çalışıyormuş hissine kapılmaz. Sosyalleşmeye önem verir.

Report this page